arrow_upward

BDO je Skokanem roku v letošním žebříčku TOP Zaměstnavatelů

BDO je Skokanem roku v letošním žebříčku TOP Zaměstnavatelů

Skokanem roku pohledem studentů a absolventů VŠ je dle studie TOP Zaměstnavatelé 2022 poradenská společnost BDO Česká republika. Titul letos získala poprvé, vedle toho obsadila také
5. místo v kategorii Poradenství & Audit & Daně, umístila se přitom hned za „Velkou čtyřkou“. Studie, kterou každoročně pořádá Asociace studentů a absolventů, se pro letošní rok zúčastnilo bezmála 12 tisíc vysokoškolských studentů. Ti své kandidáty, jako budoucí zaměstnanci, nominují sami.

Titul „Skokan roku“ BDO získala vůbec poprvé, a to za největší posun v hodnocení všech respondentů bez ohledu na kategorii. „Zaměstnáváme více než 500 lidí v šesti kancelářích po celé ČR.  Našich zaměstnanců i jejich názoru si vážíme a k péči o ně i k jejich rozvoji přistupujeme individuálně –
i proto máme velmi nízkou míru fluktuace. Výsledek studie je pro nás milým překvapením,
“ uvádí ředitel HR společnosti BDO Tomáš Haken. Dle něj za výsledky stojí samotná firemní kultura společnosti, v níž panuje vysoká odbornost poradců, možnost osobního rozvoje, předávání zkušeností mezi zaměstnanci, rychlejší kariérní růst, přátelské prostředí, a především otevřená komunikace.

Na trhu je nyní nedostatek lidí a je třeba si udržet ty talentované a být atraktivní pro uchazeče
o práci, mít něco navíc. Špičková poradenská společnost stojí i padá právě na lidech.
Naši lidé musejí být jednak vysoce kvalifikovanými odborníky, ale také potřebují být spokojení a motivovaní. Jedině tak mohou odvádět nejlepší možnou službu. I firmy našich klientů tvoří především a právě lidé. Těm se snažíme pomáhat a asi se nám to daří,“ dodal k fungování společnosti Miroslav Jandečka, řídicí partner BDO Česká republika. BDO patří k největším poradenským společnostem v ČR i v rámci globální sítě, přesto si i nadále zachovává svou „rodinnou firemní kulturu“, kterou se jasně vymezuje proti korporátním strukturám. Letos poradenská společnost slaví 30 let na trhu.

 

Studie TOP Zaměstnavatelé jako jediná v České republice umožňuje vhled do preferencí vysokoškolských studentů, kteří si už v rámci studia mohou hledat zaměstnání. Probíhá ve spolupráci s prestižní výzkumnou agenturou GFK, univerzitami, studentskými organizacemi a firemními partnery. V letošním 11. ročníku se zúčastnilo hlasování necelých 12 tisíc studentů po celé ČR – ti vyplňují odpovědi na otázky do online dotazníků. Sběr dat pak probíhá od začátku října do poloviny prosince. Studenti a absolventi při své volbě zohledňují atraktivitu zaměstnavatele z mnoha různých úhlů pohledu – od nástupní mzdy, přes flexibilitu práce, kvalitu kolektivu, podporu od nadřízených, odborné zázemí až po příležitosti odborného a osobnostního rozvoje či kariérního růstu. Firmy tak díky výsledkům hlasování mohou zjistit, jak se stát preferovaným zaměstnavatelem a co mohou v rámci své firemní politiky zlepšit také do budoucna.

 

Tisková zpráva ke stažení