arrow_upward

Novinky: listopad 2022

Novinky: listopad 2022

Pat Kramer novým CEO BDO Global

Od 1. listopadu má BDO nového globálního CEO. Patrick Kramer s BDO spojil celou svou více než 25 let dlouhou profesní kariéru, posledních 7 let zastával pozici CEO v BDO Canada a zároveň byl členem globálního vedení celé organizace. Přejeme Patrickovi mnoho úspěchů v jeho nové roli.

Více informací o jeho jmenování můžete najít v tiskové zprávě ZDE.

Setkání s klienty při příležitosti výročí 30 let BDO ČR

a konci října jsme se při příležitosti oslavy výročí 30 let BDO na českém trhu setkali se svými klienty a obchodními partnery v krásných prostorách Pražské křižovatky a společně zde strávili velmi příjemný společenský večer.

Těší nás, že se podařilo s některými klienty spojit síly a využít jejich služeb právě i na této výjimečné akci. Vynikající catering nám připravil Perfect Catering a o technické zajištění akce se postarala společnost AV MEDIA SYSTEMS. V úvodu večera vystoupili Miroslav Jandečka, Petr Slavíček a Trond-Morten Lindberg, jejichž rozhovor moderoval Petr Karban, šéfredaktor časopisů Be the Besta Komora vydavatelství COT group.

O společenský program se pak postaralo kvarteto Harp Rock Můra, Dowis Light Art, duo akrobatů Arte Levite a WineShop. Všem spolupracujícím společnostem, zúčastněným klientům i dalším účastníkům akce patří obrovské díky za nezapomenutelný zážitek.

Atmosféru celé této akce vám přiblíží aftermovie ZDE.

Paušální daň se od ledna 2023 mění. Komu se vyplatí a na co si dát pozor

Z Paušální daň pro OSVČ v příštím roce zaznamená řadu změn. Vládní novela zákona o daních z příjmů je nyní v Poslanecké sněmovně. Co čeká daňového poplatníka v detailu a na konkrétních příkladech přibližuje v článku pro iDNES Michal Proks.

Celý článek najdete ZDE.

Množí se telefonáty od falešných bankéřů. Lidé mohou přijít o statisíce

Vishing, neboli podvodné volání, je jedna z nejúčinnějších technik online útoků tzv. sociálního inženýrství, která má za cíl vylákat citlivé informace, nebo vmanipulovat oběti do určitých situací, které pak podvodník využije ke svému finančnímu prospěchu. Jak v článku zmiňuje Martin Hořický, nebezpečí této metody tkví především v tom, že si nemůžete pouze na základě telefonního čísla ověřit totožnost volajícího, který se může vydávat za vašeho bankéře, nového kolegu či IT pracovníka.

Celý článek najdete ZDE

Žádost o dotaci na zvýšené náklady za energie 

Desítkám firem jsme již pomohli připravit a podat žádost o dotaci na zvýšené náklady za energie. Týká se dotace I vašeho podniku? Kateřina Hemzová se svým týmem asistovala několika desítkám klientů při přípravě a podání žádosti. Ráda pomůže i vám.

Podpora se týká velkých podniků s kritérii:

  • pro velké podniky, energeticky náročné podniky a podniky ve vybraných odvětví
  • více než 250 zaměstnanců (a)
  • obrat více než 50 mil. EUR (nebo)
  • bilanční suma více jak 43 mil. EUR
  • Podávání žádostí: od 15. 11. 2022 do 31. 1. 2023
  • Alokované prostředky - 30 mld. Kč

Dotazník: Statutární audit očima klientů

Anonymní dotazník k diplomové práci s názvem "Vývoj externího auditu z pohledu auditorů a jejich klientů," který připravila Monika Hlaváčková, studentka Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně a asistentka auditora pro BDO Audit.

Dotazník naleznete ZDE