arrow_upward

Novinky: prosinec 2022

Novinky: prosinec 2022

Ilustrativní účetní závěrka

BDO zveřejnilo svou ilustrativní účetní závěrku dle mezinárodních účetních standardů IFRS k 31. prosinci 2022. Tato aktualizace obsahuje informace týkající se přijetí změn IAS 16, IAS 37 a také informace o dalších standardech, které byly vydány, ale ještě nejsou účinné. Publikace je k dispozici ZDE.

 

Účetní firma roku 2022

V letošním ročníku profesní soutěže ÚČETNÍ FIRMA ROKU 2022 jsme získali DRUHÉ MÍSTO. Je to pro nás obrovská čest, odměna pro všechny naše účetní poradce za jejich kvalitní a poctivě odvedenou práci. ale také motivace k tomu, abychom se i nadále snažili rozvíjet tento obor, uplatňovat své znalosti a zkušenosti v praxi a podělit se o ně si ostatními, ať už se jedná o mladou generaci studentů, kteří se zajímají o oblast financí, tak samotných firem, které potřebují radu, podporu či pomoc v oblasti finančního řízení své firmy.
V kategorii ÚČETNÍ ROKU uspěla i naše kolegyně MARTINA GEBAUEROVÁ, která postoupila do finále soutěže.


Děkujeme organizátorům soutěže i odborné porotě za důvěru a také našim klientům
za podporu, kterou nám při hodnocení formou hodnocení zkušenosti a spokojenosti s našimi službami projevili.

 

Finanční výsledky za rok 2022

Společnost BDO dnes oznámila souhrnné finanční výsledky za finanční rok 2022.

Celkové tržby za uplynulý rok vzrostly o 12,1 %* a činí 12,8 miliardy USD resp. 11,8 miliardy EUR. O 14,4 % pak vzrostl i celkový počet zaměstnanců. Nejvíce rostl americký region, kde došlo k nárůstu tržeb o 14,5 %. Společnost BDO v USA vykázala rekordní nárůst příjmů o téměř 25 %, což je výsledek rozsáhlých investic do rozvoje služeb, ale také se začínají zúročovat nová partnerství a strategické aliance, které byly uzavřeny např. se společnostmi Microsoft či Google. V Evropě byl růst ovlivněn pokračujícími geopolitickými problémy v souvislosti s válkou na Ukrajině.  Přesto regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) vzrostly tržby o 10 %.

Česká republika se řadí mezi země, které za uplynulý rok zaznamenaly výraznější posun.
Růst tržeb BDO v České republice v hospodářském roce 2022 dosáhl krásných 14 %.

Detaily si můžete přečíst ZDE.