Novinky: leden 2023

Novinky: leden 2023

30 INSPIRATIVNÍCH 


Společně s Forbes Česko, jejich skvělou redakcí a nápaditým produkčním týmem, představujeme online speciál "30 INSPIRATIVNÍCH" příběhů našich klientů, o které jsme se chtěli se všemi podělit.

V roce 2022 jsme oslavili 30. výročí BDO na českém trhu. Toto výročí není jen o nás a naší značce, je především o našich lidech, kteří BDO reprezentují, o klientech, kteří nám důvěřují, a také o jejich příbězích, které jsou s nimi spojené a kterými my žijeme.

Všechny příběhy najdete v online Forbes speciálu.

Nová struktura investičního fondu

Akcionáři Pale Fire Capital Dušan Šenkypl a Jan Barta se rozhodli přesunout část svých obchodních aktiv do nové struktury. Na světových trzích tak budou nyní obchodovat prostřednictvím robustní regulované struktury ve formě fondu SICAV s majetkem několika miliard korun, který bude spravovat investiční společnost Winstor investiční společnost a.s. Zmiňované řešení přinese této části portfolia Pale Fire Capital několik výhod. První z nich je právní subjektivita fondu. Následně pak také větší flexibilita s možností zakládat v budoucnu nové podfondy s různými cíli a investičními strategiemi nebo možnost otevřít fondy pro další investory. Strukturování celé transakce a implementace realizoval Jiri Ponrt, CFO společnosti Pale Fire Capital, Rostislav Pliva z Winstor a Zenon Folwarczny a Lukáš Voráček z daňového týmu BDO.

Jak plánovat nástupnictví? 

Úspěšní vlastníci a šéfové firem vědí, že musejí plánovat a otevřeně komunikovat o tom, jak zajistit kontinuitu a vedení společnosti do budoucna.
Pustit ke kormidlu někoho jiného nebývá vůbec snadné, platí to v životě
a v podnikání pak dvojnásob.
Ivan Kovář se ve svém článku věnuje tématu nástupnictví a ověřeným přístupům, na co všechno myslet a dobře ho naplánovat.

Celý článek najdete ZDE.