arrow_upward

Novinky: duben 2024

NOVÁ REGULACE KYBER BEZPEČNOSTI SE DOTKNE TISÍCOVEK FIREM V ČESKU
Směrnice NIS2 a nový Zákon o kybernetické bezpečnosti: témata, která v současnosti zcela oprávněně získaly ve světě IT bezpečnosti obrovskou pozornost, zároveň postupně pronikají do hledáčku desítky tisíc firem v ČR, kterých se chystaná legislativa bude pravděpodobně dotýkat.
Diskusního setkání týdeníku Ekonom se zúčastnili čtyři experti. Jedním z nich byl i Tomáš Kubíček, partner BDO specializující se na technologické poradenství.
Diskutující se v rovině strategické, právní, technologické i obchodní zaměřili na konkrétní přínosy, příležitosti i rizika související s připravovanou regulací a jejím uvedením do praxe.
Záznam této podnětné debaty si poslechněte ZDE.
ZENON FOLWARCZNY ČLENEM DOZORČÍ RADY NADAČNÍHO FONDU VIA CLARITA
Od 1. března 2024 je Zenon Folwarczny členem dozorčí rady Nadačního fondu Via Clarita. Tento fond poskytuje unikátní poradenství v oblasti strategického plánování filantropických aktivit včetně zakládání a revize fungování nadačních fondů a nadací.
Zenon je v oblasti filantropie aktivní již dvě desítky let a kromě finanční podpory pomáhá v neziskové sféře tím, co umí nejlépe, tedy poskytováním daňového poradenství.
MATURITNÍ NALEJVÁRNA Z ÚČETNICTVÍ S BDO
Pro účely projektu ZauctujTo, který se zaměřuje na odborný rozvoj studentů ekonomicky zaměřených středních škol a jejich motivaci věnovat se oboru účetnictví, vznikl webinář, který má za cíl pomoci studentům maturitních ročníků připravit se na maturitní zkoušku. Pokud nejste ani studenti, ani experti v oblasti financí a účetnictví, ale chcete získat základní přehled z tohoto světa, může být obsah webináře přínosný i pro vás.
Hodinový webinář vedla Lucie JohaníkováBDO, který si můžete pustit ze záznamu ZDE.
NEJVÍCE NEVYPLACENÝCH MEZD JE VE STAVEBNICTVÍ
Firmy ve stavebnictví mají od začátku roku novou povinnost ručit za mzdy nejen svých zaměstnanců, ale i zaměstnanců společnosti, kterou si najaly. Vzhledem k rychlosti legislativního procesu, při kterém byla novela přijímána, v ní však zůstala řada nejasností. Ty okomentoval Adam Hussein v článku MF Dnes ZDE.
ROZŠIŘUJEME NAŠE DOSAVADNÍ PORTFOLIO CERTIFIKAČNÍCH ŠKOLENÍ LEAN SIX SIGMA
Zahájili jsme naše první Lean Six Sigma Black Belt školení!
Kandidátem na Lean SixSigma BlackBelt certifikaci je Václav Holý.
Jako projekt jsme zvolili optimalizaci layoutu suché výroby ve společnosti Alkegen, které velice děkujeme za podporu a spolupráci.
Projekt vede Štěpán Malý, lektor s certifikací Lean Six Sigma Black Belt a zkušený konzultant.
Co všechno dokážeme v BDO nabídnout firmám i jednotlivcům v oblasti Lean Six Sigma, zefektivňování a optimalizace procesů?
To se dozvíte ZDE.
JAK SE DANÍ PŘÍJMY Z AKCIÍ
Jak se daní příjmy z akcií (dividendy) z českých firem a jak že zahraničních? To se dozvíte v článku na Novinky.cz, na jehož přípravě se podílela Monika Lodrová ZDE.