arrow_upward

Novinky: leden 2024

BDO ROSTE V GLOBÁLNÍM I LOKÁLNÍM MĚŘÍTKU
Finanční výsledky za uplynulý hospodářský rok #2023 ukazují naše odhodlání poskytovat klientům výjimečné a mimořádně kvalitní služby.
BDO celosvětově investuje do digitálních řešení a umělé inteligence, digitální inteligenci propojuje s datovou analytikou, aby získávala informace podstatné pro významná obchodní rozhodnutí, dosáhla efektivity a úspor nákladů. Tyto investice pokládáme za důležité i proto, abychom dokázali přitahovat a udržet si mimořádně talentované zaměstnance. V letošním roce BDO rozšířila své strategické partnerství se společností Microsoft. Tato spolupráce bude přínosem pro klienty společnosti Microsoft a BDO a bude pomáhat v digitální transformaci globální organizace.
V České republice průběžně rozvíjíme portfolio svých služeb, abychom reagovali na změny potřeb svých klientů, využíváme nástroje inteligentní automatizace, zaměřujeme se na inovace, na průběžný rozvoj znalostí, zvyšování odbornosti, kvality a efektivity.
Děkujeme svým klientům za důvěru a spolupráci. Našim zaměstnancům pak patří obrovský dík za jejich vysoké nasazení, rozvoj svých znalostí a dovedností, ale také za jejich zodpovědnost a loajalitu.
ÚSPĚŠNĚ DOKONČENÁ AKVIZICE  
V úvodní fázi akvizičního procesu skupiny Packeta jsme investiční společnosti EMMA Capital poskytli podporu formou analýzy finančních a daňových oblastí. Za finance tým vedl Milan Svoboda a Radek Lesák, za daně Michala Modra (Mrazikova) a Marek Urban.
EMMA Capital transakci následně dokončila ve spolupráci s dalším investičním partnerem.
Gratulujeme k úspěšně dokončené akvizici a přejeme mnoho obchodních úspěchů!
Oficiální zprávu o této transakci najdete ZDE.
PŘEHLED NEJŮLEŽITĚJŠÍCH LEGISLATIVNÍCH ZMĚN V ROCE 2024
Přinášíme vám přehled nejvýznamnějších daňových změn, které vstupují v platnost v roce 2024. O jaké změny se jedná a jak zasáhnou daňové poplatníky se dozvíte v článku, který se svým týmem připravil Zenon Folwarczny. Pokud máte k problematice jakékoli dotazy, můžete se obrátit také na naše experty a spoluautory: Monika Lodrová se specializuje na oblast daní z příjmu fyzických osob (DPFO), Petr Linx zodpoví otázky týkající se DPH a jiných nepřímých daní.
OSOBNÍ AUTOMOBILY A DANĚ
V roce 2023 a 2024: rozsáhlý článek na toto téma připravil Petr Linx pro poslední vydání Bulletinu KDP ČR roku 2023.
V Petrově příspěvku najdete shrnutí oblastí, kterým se ve svém článku věnoval. V příloze si pak můžete přečíst celý článek ZDE.
JAKÉ ZMĚNY PŘINESE ROK 2024 PRO DOHODÁŘE
V roce 2024 se změní podmínky pro pracovníky zaměstnané na DPP a DPČ. Upravuje je jak část vládního konsolidačního balíčku, tak novela zákoníku práce. Obě změny mají ve svém důsledku přiblížit pracovní podmínky zaměstnanců na dohodu klasickým zaměstnancům. Za jakých podmínek bude vznikat u dohodářů nárok na placenou dovolenou a které zaměstnance na DPP čeká placení pojistného? Změny v oblasti daní v článku shrnuje Monika Lodrová, změnami v souvislosti s novelou Zákoníku práce se zabývá Adam Hussein v článku ZDE.
CO JE A NENÍ NÁPOJ V SOUVISLOSTI SE ZMĚNAMI SAZEB DPH
Obsah tohoto příspěvku našeho experta na DPH zaměřený na změny v sazbách daně z přidané hodnoty od 1. ledna 2024 je pojatý natolik prakticky, že v něm najde jistě to podstatné každý z nás. Pokud máte jakékoli dotazy na uplatnění změn zákona v praxi, které jste zde nenašli, Petr Linx vám je rád zodpoví a podělí se rád i s ostatními v článku ZDE.