Novinky: březen 2023

Novinky: březen 2023

PUBLIKACE KYIV RYSING

Rádi bychom vám představili unikátní publikaci, která je součástí pro-bono projektu „KYIV RYSING“. Publikace KYIV RYSING podporuje to, co bylo zřejmé již před invazí. Skutečnost, že Ukrajina zaujímá klíčové postavení v globálních dodavatelských a distribučních řetězcích, pokud jde o produkci potravin, infrastrukturu a logistiku. 
Na této knize pracovalo 140 konzultantů Kyiv Consulting, dceřiné společnosti BDO. Těší se obrovské podpoře ukrajinského lidu i samotné ukrajinské vlády. Do dnešního dne si publikaci zakoupilo 140 000 lidí a stala se tak nejprodávanější knihou na Ukrajině v roce 2022. Vám ji nyní nabízíme v elektronické podobě:

ZDE se dozvíte více o projektu KYIV RYSING a můžete si přečíst jednotlivé kapitoly knihy.
ZDE je pak celá kniha k dispozici ke stažení v pdf verzi.

INTERNATIONAL WOMEN’S DAY REPORT

V BDO máme všichni stejný společný cíl, naše PROČ: Lidé pomáhají lidem. Naší motivací je pomáhat lidem dostat se tam, kde chtějí být - ať už jsou to naši kolegové, klienti nebo ostatní lidé v komunitách, jichž jsme součástí. To je nedílnou součástí naší kultury BDO. Report k Mezinárodnímu dni žen se zabývá tímto tématem a také ukazuje, co to znamená v praxi - prostřednictvím rozhovorů s ženami z BDO po celém světě, které se dělí o své zkušenosti a vysvětlují, co pro ně rovnost znamená.

Report si přečtete ZDE.

ROZDÍLNÉ POJETÍ ŠKODY V CIVILNÍM A TRESTNÍM ŘÍZENÍ

Článek Lukáše Křístka, partnera BDO Valuation na téma „Rozdílné pojetí škody v civilním a trestním řízení“ na příkladu a judikatuře ukazuje rozdíly v ocenění v rámci civilního a trestního práva a následně zevšeobecní jednotlivé rozdíly. Najdete ho na 31 straně souboru (strana 29 publikace) ZDE.

DAŇ Z PŘÍJMU PŘI PRODEJI NEMOVITOSTI

Daň z příjmu při prodeji nemovitosti: Jak je daň vysoká, kdo ji platit nemusí a za jakých podmínek? Odpovědi na tyto otázky najdete v článku, který pro E15 připravila Monika Lodrová.

Celý článek nejdete ZDE.

DAŇOVÉ SLEVY, KTERÉ VÁM UŠETŘÍ PENÍZE

Letos si Češi odečtou z daní více peněz než loni. Slevy na poplatníka a školkovné jsou totiž vyšší, u darů zase byla prodloužena platnost mimořádného "covidového" limitu. Daňoví experti radí, co všechno vám sníží  daňovou povinnost a kolik vám loni poskytnutá finanční pomoc Ukrajině ušetří peněz.

Celý článek si přečtete ZDE.

DIGITÁLNÍ TRANSFORMACE VE FIRMÁCH

Automatizace nám může pomoci k větší efektivitě, a tedy i produktivitě. Nastává tedy ve financích věk robotů? Jak ve firmě správně nastavit tzv. digital mindset? A co to znamená process mining a task mining? Tomáš Kubíček o možnostech digitální transformace ve firmách.

Rozhovor si můžete poslechnout ZDE.