arrow_upward

Novinky: prosinec 2023

KDP ČR USPOŘÁDALA SETKÁNÍ DAŇOVÝCH PORADCŮ A AUDITORŮ
KDP Čr uspořádala již tradiční diskusní setkání daňových poradců a auditorů, jehož hlavním hostem byl tentokrát miroslav singer. Debatovalo se především o aktuálních ekonomických tématech, jako je vládní úsporný balíček, vývoj cen energií, nebo práce s daty v kybernetickém prostoru. Diskusi moderoval martin tuček, auditní partner bdo.

BDO ROZŠIŘUJE SPOLUPRÁCI S MICROSOFT V OBLASTI BEZPEČNOSTI A DIGITÁLNÍ TRANSFORMACE
DORA je stěžejní iniciativou EU v oblasti digitální provozní a kybernetické odolnosti v sektoru FINANCIALSERVICES. Účelem je posílit odolnost institucí vůči digitálním hrozbám, které se budou dynamicky vyvíjet, a minimalizovat zranitelnost obchodních modelů. Nařízení bylo vydáno v lednu 2023 s tím, že firmy budou mít dva roky na to, aby se mu přizpůsobily. Jeho znění je zatím však poměrně obecné. Upřesnění se plánuje v průběhu ledna až července 2024.
Proč a jak by se finanční instituce měly začít na nařízení připravovat již dnes?

Užitečné informace najdete v přiložené publikaci ZDE.

Máte k této problematice konkrétní dotazy? Odpovědi vám pomůže najít Libor Šrám, Tomáš Kubíček nebo Martin Hořický z týmu BDO digital.

BDO SLAVÍ 60. VÝROČÍ ZALOŽENÍ GLOBÁLNÍ ORGANIZACE
Oslavili jsme 60. výročí založení globální organizace BDO International.  2. prosince 1963 se v Londýně sešli zástupci pěti auditorských a poradenských firem z Velké Británie, USA, Kanady, Nizozemska a Německa a svými podpisy zpečetili vznik Binder Seidman International Group. Od roku 1973 působí tato organizace po celém světě pod názvem BDO. Blahopřejeme více než 110 000 kolegům ve 164 zemích světa, kteří jsou součástí dnešní sítě nezávislých poradenských společností a spoluvytváří tak značku BDO.

ÚSPĚŠNĚ DOKONČENÁ AKVIZICE FIRMY HIRSCH SERVO GROUP
Při akvizici společnosti R E N O S T A V jsme kupující straně poskytli služby finanční a daňové due diligence. Za finance tým vedl Milan Svoboda a Radek Lesák, za daně Tomáš Klíma a Michal Proks.
Gratulujeme HIRSCH Servo Group k úspěšně dokončené akvizici a přejeme mnoho obchodních úspěchů oběma společnostem!