Společnost BDO získala ocenění Největší poradenská firma roku 2022

Společnost BDO získala ocenění Největší poradenská firma roku 2022


Poradenská společnost BDO získala v soutěži Daňař a Daňová firma roku titul ETL Global Největší poradenská firma roku 2022. Tento titul získávají poradenské společnosti vykazující nejvyšší tržby na tuzemském trhu. BDO v uplynulém roce vzrostly tržby o 14 % na celkových 717 milionů korun. Prvenství jí v rámci soutěže náleží i z hlediska počtu zaměstnanců. Za růstem společnosti stojí nejen růst v segmentu tradičních auditních, daňových a účetních služeb, ale také prudký rozvoj v segmentu podnikového poradenství, do kterého BDO v posledních letech významně investuje.

 „Z prvenství mám samozřejmě obrovskou radost. Jde sice „jen“ o čísla, ta jsou ale zároveň ukazatelem toho, že svou práci děláme dobře a že naše strategie a firemní filosofie dává smysl. Výsledky jsou zásluhou všech partnerů – společníků, kteří investují podstatnou část svého zisku do růstu a rozvoje firmy, všech našich zaměstnanců, jejich odbornosti a tvrdé práce, ale i loajality a sounáležitosti. Poděkování samozřejmě patří i našim klientům, kteří s námi spolupracují a dávají nám svou důvěru,“ říká Miroslav Jandečka, řídicí partner společnosti BDO Czech Republic.

Soutěž Daňař a Daňová firma roku se vyhlašuje již od roku 2010 a jedná se o jedinou soutěž tohoto typu v Česku. O titul největší poradenské společnosti se mohou ucházet společnosti působící v ČR, které poskytují služby v oblasti daní, účetnictví, auditu práva a dalších oblastí podnikového poradenství a zveřejňují tuzemské finanční výsledky.

V rámci soutěže je vyhlašována také daňová osobnost a daňová hvězda roku, dále jsou oceňováni nejlepší daňoví lektoři či nejvstřícnější pracoviště finančních úřadů. BDO se v soutěži pravidelně umisťuje na předních příčkách. V předešlém ročníku se umístila na 2. místě v kategorii „ETL Global Největší poradenská firma roku“, na 1. místě v počtu zaměstnanců a na 3. místě v kategorii „Nejžádanější zaměstnavatel v daních v roce 2022“. V letošním ročníku jí patří prvenství v obou hlavních kategoriích.
 

BDO v ČR je ryze česká skupina. Na tuzemském trhu působí více než 30 let. V 6 kancelářích napříč republikou zaměstnává více než 500 lidí, z nichž aktuálně 58 je členem Komory daňových poradců, 36 certifikovanými auditory a 11 má status advokáta. Jen v roce 2022 se společnost rozrostla o více než 60 odborníků. V posledních letech skupina výrazně investuje jednak do modernizace, digitalizace a rozvoje svých tradičních služeb, zároveň pak výrazně rozšiřuje služby a své kompetence v oblastech podnikového poradenství od strategického a operativního řízení firem, restrukturalizace a transformace, přes oceňování, fúze a akvizice, po technologické poradenství, kybernetickou bezpečnost či specifické služby jako je například ESG. Díky těmto svým aktivitám v Česku roste výrazně rychleji, než ostatní firmy mezinárodní sítě a BDO celosvětově.
 

Tiskovou zprávu ke stažení najdete ZDE